Metformin wikipedia

Author: BSnew Date of post: 22-Feb-2019
<b>Metformin</b> <b>Wikipedia</b> Best Prices Excellent Quality

Metformin Wikipedia Best Prices Excellent Quality

Metformin (disa nga emrat në treg: Glucophage®, Fortamet®, Riomet®) është një medikament kundër diabetit dhe i takon klasës së biguanideve (këtu bëjnë pjesë edhe phenformin si dhe buformin). Klasa e biguanideve ka origjinën nga lulja Galega officinalis (i takon grupimit të Magnoliophyta), bimë kjo e njohur me shekuj për ndikimin e saj pozitiv ndaj simptomave të diabetit (sipas autorit Witters, 2001) Metformin u përshkrua për herë të parë në literaturën shkencore në vitin 1957 (Unger et al). Për herë të parë në treg doli në Francë më 1979, por nuk mori leje për shërim të debatit tip II deri në vitin 1994. Përdoret kryesisht në terapinë e Diabetes mellitus ( Sëmundja e diabetit apo e sheqerit), sidomos të asaj tip II, d.kur është e shoqëruar me mbipeshë dhe insulinë rezistencë. Metformin përdoret edhe gjatë shërimit të sindromas policistike ovariale si dhe steatohepatitit joalkoolik, sëmundje këto, të cilat po ashtu tregojnë një rezistencë ndaj insulinës. Ky artikull ka të bëj me shëndetin dhe mjekësinë prandaj ju lutemi ti kushtoni vëmendje Udhëzimit rreth artikujve të mjekësisë! Mos aplikoni përmbajtjen e artikullit në ju ose në ndonjë person pa konsultimin e mjekut! Metformin (oprindeligt solgt som Glucophage) er et peroralt antidiabetikum i biguanidklassen. Stoffet er førstevalg til behandling af type 2 diabetes mellitus, specielt hos overvægtige personer og personer med normal nyrefunktion. Metformin virker primært ved at hæmme produktionen af glukose i leveren. Derudover øger stoffet følsomheden overfor hormonet insulin, øger optagelsen af glukose i vævene, øger fedtsyre oxidationen, samt sænker optagelsen af glukose i mavetarmkanalen.

Surprising Potential Benefits of <i>Metformin</i> – Diabetes Daily
Surprising Potential Benefits of Metformin – Diabetes Daily

Metformin, used mainly as a type 2 diabetes treatment is one of the most commonly prescribed drugs. It is inexpensive, very safe, and often the recommended first-line treatment for insulin resistance and type 2 diabetes. Metformin works by helping the body better utilize it’s own insulin and. Metformin Wikipedia OnlinePharmacyworldwidestore best ED products - Generic Levitra, Tadalafil Cialis, Vardenafil levitra with lowest price and high quality

Metformin wikipedia
Rating 4,8 stars - 675 reviews